A kovászos kenyérkészítés először akarat később hitvallás kérdése.

VadKovász

VadKovász

Ezeket érdemes megnézni.

2017. szeptember 17. - Hajós Krisztián

Sokat lehet belőle tanulni:-technika -tészta állagok -mozdulatok -eszközök használata -dagasztás Rosendals Trädgård Levain Nicolas Supiot : Meilleur artisan du pain au monde Nicolas Lagoueyte- le pain de A à Z Making Bread in Lyon Stockholm sover och jag bakar! Världens godaste surdegsbröd på…

Tovább

Autolizálás. Pihentetés, Gluténablak, Hydration

Autolizálás. más néven Pihentetés.Az autolízís szó jelentése önbomlasztás. Raymond Calvel professzor francia pékoktató vezette be ezt a technikát aminek a lényege hogy a vizet és a lisztet összekeveri és a liszt meg szívja magát vízzel a glutén magától átalakul. Így a sikér gyorsabban átalakul és…

Tovább

Különleges Kovászok

Miből áll a kovász? Liszt és víz vagy mégse??? A kovászt nemcsak vízzel lehet indítani.- Szőlő musttal - Aszalványokkal (bio mazsola, datolya, szilva) - Bio reszelt almával A szőlő mustnál egyértelmű, hogy a víz helyett a mustot adunk hozzá. Az aszalványokat be áztatjuk és langyos vízbe egy napi…

Tovább

Ha nem sütünk mindennap, mit csináljunk a kovásszal?

Ha mindennap sütünk akkor mindennap etetünk ugyanabban az időben. A kovász etetése után, 4-6 óra elteltével a legaktívabba akkor, amikor megemelkedik a duplájára és éppen kezd visszaesni. Ekkor ha kiveszünk belőle egy kis kanállal és egy pohár vízbe tesszük óvatosan, úsznia kell a víz tetején 15-30…

Tovább

Vadkovász készítés

Mivel is kezdődhetne egy kovászos blog? Természetesen a kovász készítéssel. Miből áll a kovász? Liszt és víz nem tartalmaz ipari élesztőt. Honnan kerülnek az üvegbe a baktériumok és a gombák (élesztőgomba)? Két nagy nézet/szemlélet viaskodik egymással: az egyik szerint a gombák a megőrölt gabona…

Tovább
süti beállítások módosítása