A kovászos kenyérkészítés először akarat később hitvallás kérdése.

VadKovász

VadKovász

Kenyér a dobozban

2017. november 04. - Hajós Krisztián.

Ez a kenyér szintén egy rozsos kenyér, többfajta lisztet tartalmaz, valamint melaszt, szódabikarbónát, sütőport. Édeskés ízvilágú, kicsit a mézes puszedlire emlékeztet. Ha valaki sütött már Ír szódás kenyeret, és szereti, az nem fog ebben sem csalódni. Nagyon egyszerűen elkészíthető.

NEM TARTALMAZ KOVÁSZT nem savanykás.

1 óra 40 perc alatt meg van sütéssel együtt.img_2589.jpg

Hozzávalók:

Kenyérliszt (BL-80) 230 g
Kukoricaliszt 115 g
Teljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190) 230 g
Teljes kiőrlésű búzaliszt (BL-200) 150 g
Sütőpor 7 g
Szódabikarbóna 15 g
Só 6 g
Melasz 165 g
Tej 500 g
Aszalt szilva és vörös áfonya 115 gimg_2570.jpg

(Előkészület: szerezzünk fém kávés dobozokat, és égessük ki őket többször a sütőben, így tiszták lesznek és nem lesz festék szaguk.)

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. 

A száraz hozzávalókat mérjük ki egy tálba.img_2573.jpg

A tejet keverjük össze a melasszal, majd ezt öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz. Javaslom, hogy ne egy lépében, hanem kettő vagy több lépésben adagoljuk a száraz hozzávalókhoz.img_2575.jpg

Az összekevert tésztát töltsük az előre kivajazott vagy kiolajozott dobozokba és tegyük a sütőbe. Én az aljára vágtam szilikonos sütőpapírt, hogy biztosan könnyen kilehessen szedni a dobozból a kenyeret.img_2581.jpg

Tegyük a 150 fokos sütőbe 1 óra 30 percre.img_2591.jpg

A recept megtalálható a Kenyérsütés Mesterfokon című könyvben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vadkovasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513173876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása